Forbruksbank

Forbrukslån illustrasjon

Depositumslån

Depositumslån er en type lån som kan være nyttig for leietakere som ønsker å kjøpe en leilighet, men som ikke har tilstrekkelige midler til å gjøre en fullstendig nedbetaling. Dette lånet lar deg sette opp et depositum på den ønskede leiligheten, mens du betaler mindre beløp over en periode på opptil 30 år. På denne måten kan du bygge opp sparekapital og få tilgang til leiligheten du ønsker, uten å måtte gjøre en stor engangsutbetaling.

Som leietaker kan depositumslån være en god mulighet for å forbedre økonomien din over tid, ved at du sparer opp penger i stedet for å betale en høy leie. Dette lånet gir også en mulighet for å kjøpe en leilighet når du er klar, i stedet for å fortsette å betale leie for resten av livet.

Når du tar opp et depositumslån, vil du først måtte plassere et beløp på en sikker konto. Dette depositumet vil da være bundet opp i en periode, og du vil ikke ha tilgang til pengene før leieforholdet er over. I mellomtiden vil du betale en fast rente på lånet, samt regelmessige avdrag på lånet.

Det er viktig å merke seg at depositumslån kan være litt dyrere enn andre former for lån, på grunn av den sikkerhet som depositumet gir. Renten på depositumslån vil ofte være høyere enn renten på et tradisjonelt boliglån. Dette er fordi at et depositumslån ikke har noe sikkerhet bak seg og dermed så tar bankene seg bedre betalt.

På den annen side, depositumslån har også en rekke fordeler for leietakere. For det første gir det en mulighet til å kjøpe en leilighet uten å måtte gjøre en stor engangsbetaling. Det gir også en mulighet til å bygge opp sparekapitalen din over tid, noe som kan være nyttig for å betale for store utgifter senere i livet.

Så, hvis du er en leietaker som ønsker å kjøpe en leilighet, men som ikke har tilstrekkelige midler til å gjøre en fullstendig nedbetaling, kan depositumslån være en god mulighet for deg. Men, som med alle former for lån, er det viktig å vurdere alle fordeler og ulemper.

Slik får du et depositumslån

Det er mange banker som tilbyr depositumslån. Renten og gebyrer varierer fra bank til bank.
Et depositumslån er et lån der det ikke kreves sikkerhet for pengene man låner. Lånet får dermed en høyere rente enn det man får ved boliglån, der boligen settes som pant for lånebeløpet.

Hos Forbruksbank.com kan du se og sammenligne lån fra flere banker.
Se og sammenlign lån på forsiden.

Lånene som blir sammenlignet er hos agenter. Dette betyr at dersom du klikker på en, vil du kunne søke hos flere.

Før du får innvilget et depositumslån fra en av bankene må du oppfylle visse grunnleggende krav. Det ene går på alder. Bankene opererer gjerne med en nedre aldersgrense som kan variere fra 18 til 25 år.

Det viktig at man ikke er registrert med betalingsanmerkninger. Det gjør det vanskeligere å få lån dersom man er registrert som en dårlig betaler. Dette henger sammen med at banken skal sikre at de får tilbake pengene de har lånt ut. Når banken mottar lånesøknaden, vil de automatisk foreta en kredittsjekk for å finne ut om de kan innvilge depositumslånet eller ikke.

Trykk her for å gå til billån.

Ta en kredittsjekk av deg selv

Å ta en kredittsjekk av deg selv før du søker om et depositumslån kan være en smart strategi av flere grunner.

Først og fremst gir det deg muligheten til å få bedre innsikt i din egen økonomiske situasjon. Ved å ta en grundig gjennomgang av din kredittscore og kredittrapport kan du få en klarere forståelse av hvordan långivere vil vurdere deg som lånesøker. Dette kan være spesielt nyttig hvis du tidligere har hatt problemer med å få godkjent lån eller har høy gjeldsbelastning. Ved å være bevisst på din kredittverdighet kan du bedre forberede deg på hva slags lånevilkår du kan forvente og om du bør ta ytterligere skritt for å forbedre din kredittsituasjon før du søker om et depositumslån.

Videre kan en kredittsjekk av deg selv bidra til å oppdage eventuelle feil eller unøyaktigheter i din kredittrapport. Det er ikke uvanlig at kredittrapporter inneholder feilinformasjon som kan påvirke din kredittscore negativt. Ved å oppdage og korrigere disse feilene kan du forhindre at de har en negativ innvirkning på din lånesøknad. Du kan kontakte kredittbyråene for å rette opp eventuelle unøyaktigheter og oppdatere din kredittinformasjon, slik at du presenterer en mer nøyaktig bilde av din økonomiske situasjon til långiveren.

En annen fordel med å ta en kredittsjekk av deg selv er at det gir deg muligheten til å forberede deg bedre til å svare på eventuelle spørsmål som långivere kan ha om din kredittverdighet. Hvis du er klar over eventuelle negative punkter i din kredittrapport på forhånd, kan du utarbeide en forklaring eller gi ytterligere dokumentasjon for å styrke din lånesøknad. Dette viser långiveren at du er oppmerksom på din egen økonomiske situasjon og at du tar ansvar for eventuelle tidligere utfordringer.

Sist men ikke minst kan en kredittsjekk av deg selv også hjelpe deg med å sette realistiske forventninger når det gjelder rentesatser og lånevilkår. Din kredittscore spiller en viktig rolle i lånegodkjenningsprosessen, og långivere bruker den til å fastsette renten du blir tilbudt og andre lånevilkår. Ved å kjenne din egen kredittscore på forhånd kan du vurdere om de vilkårene du får tilbudt er rimelige og konkurransedyktige. Hvis du oppdager at din kredittscore er lavere enn forventet, kan du vurdere å utsette lånesøknaden og arbeide med å forbedre din kredittsituasjon før du søker om depositumslån.

Alt i alt kan en kredittsjekk av deg selv være en verdifull strategi for å ta kontroll over din økonomiske situasjon, oppdage og korrigere eventuelle feil i din kredittinformasjon, og forberede deg bedre til å søke om et depositumslån. Ved å være informert om din egen kredittverdighet, kan du ta mer veloverveide beslutninger når det gjelder å søke om lån og sikre deg mer gunstige vilkår.

Lånebeløp

Eff. Rente

Utbetaling

Alder

10000 – 600000 kr

Individuelt

Individuelle dager

20 år

Les mer

Få oversiktlige tilbud – velg det billigste forbrukslånet

Lendo er Norges ledende låneformidler og er eid av Schibsted Vekst. Lendo har vært på det norske markedet siden 2012 og har hovedkontor i Oslo. Bankene gir gjerne forskjellige lånevilkår til forskjellige kunder. Hvilken bank som passer deg og din lånesituasjon best, kan være vanskelig å finne ut. Søk via Lendo.no og få en oversikt over hvilket lånebeløp og hvilken rente de ulike bankene kan tilby. Man velger selv det lånet som passer best.

Lendo formidler forbrukslån fra 10 000 kr til 500 000 kr.

Kostnadsfritt og uforpliktende

Når man søker gjennom Lendo, blir søknaden vurdert av bankene på akkurat samme måte som om man hadde henvendt seg direkte til banken. Det er uforpliktende å søke og Lendo tar ingen betaling av kunden. De fleste får svar fra bankene i løpet av et par timer, og kan selv gå inn på lendo.no og vurdere renter og månedsbeløp.

Renteeksempel: Nom rente 9,59% , Eff. rente 11,19%, kr 130.000, o/5 år. Kostnad kr 37.988, totalt kr 167.988.

10000 – 600000 kr

Individuelt

Individuelle dager

20 år

Les mer
FORDELER

• En del av Norges største låneagent • God bruker vennlighet • Konkurransedyktige betingelser

NØKKELINFO

Etableringsgebyr: Individuelt Termingebyr: Individuelt

VILKÅR

Alderskrav: 25 år Inntektskrav: 120 000 Betalingsanmerkning: Ja, men krever sikkerhet

Eksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 9,07%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 9,46%. Totalkostnad 187 400 kr.

10000 – 600000 kr

Individuelt

Individuelle dager

20 år

Les mer

Uno Finans er en finansagent som bistår med formidling av forskjellige typer lån fra flere banker og finansinstitusjoner til privatpersoner.

Uno Finans har raskt vokst til å bli en av de store utfordrerene som finansagent innenfor formidling av usikrede lån. Uno Finans har hovedkontor i Oslo, og drives av erfarne bransjefolk. Forretningsideen er enkel – Bankene gir gjerne forskjellige lånevilkår til forskjellige kunder, og de ulike bankene har alle bygget forskjellige scoringmodeller for å vurdere både prising og risiko. Hvilken bank som passer for den enkelte og dens lånesituasjon best, kan være vanskelig å finne ut. Ved å søke via Unofinans.no får søkerene en oversikt over hvilket lånebeløp og hvilken rente de ulike bankene kan tilby, og kan selv velge det lånet som passer best.

unofinans formidler forbrukslån fra 10 000 kr til 600 000 kr.

Eksempel: Eff. rente 11.31%, 150.000kr, o/5 år, kostnad 43.467, Totalt 193 467;-

10000 – 90000 kr

Individuelt

Individuelle dager

25 år

Les mer

Lån opptil 90000 kr

KlikkLån er skapt i samarbeid med Thorn Norge Finans AS, som har eksistert i Norge siden 1975 og er blant landets største leverandører innenfor utleie av hvitevarer og finansiering av forbrukerelektronikk. Målet er å tilby kontantlån under ansvarlige forhold. Når Klikklån NO behandler søknaden, legger de derfor vekt på å sikre at man ikke ender i en økonomisk ustabil situasjon ved å ta opp et lån.

Med KlikkLån får man en rente, en valgfri avdragstid opp til 60 måneder, og du trenger ikke stille sikkerhet for lånet, eller komme med lange forklaringer på hvorfor du vil ha et kontantlån.

Du kan skrive under på låneavtalen med BankID. Du får pengene på din konto senest hverdagen etter vi har godkjent lånet.

Lav rente fra bare 9,48 %, og valgfri nedbetaling på 12 – 60 mnd.